Beszéljünk nyíltan a hallásról!

Az embernek néha akadhat problémája a fülével. Oldjuk meg! De NE házi praktikákkal!

A fül, és a hallás vizsgálatát minden esetben bízzuk szakemberre! Felejtsük el a ziherejsztű, hajcsat, gyufaszál, ill. csoda eszközöket, spray-ket, bízzuk a szakemberre!

Ha úgy érezzük, hogy gond van a hallásunkkal, rögtön a fülünkhöz kapunk. Mi is lehet ilyenkor a probléma? Fülünk három részből áll: külső, középső és belső fülből. Az eltérés mindhárom helyen felléphet. Amint úgy érezzük, hogy gond van a fülünkkel, halásunkkal mihamarabb forduljunk fül-orr-gégész, vagy audiológus szakorvoshoz, esetleg keressünk fel egy hallásvizsgálattal foglalkozó szalont.

Hallásunk romolhat fokozatosan, lassan, a kor előrehaladtával, de akár hirtelen, egyik pillanatról a másikra is bekövetkezhet ez a romlás. Mindkét esetben fontos, hogy minél előbb keressünk fel egy szakembert. Hiszen elképzelhető, hogy csak egy fülzsírdugó áll a háttérben. Egy gyors fültisztítás, és máris boldogan megkönnyebbülve, jobb hallással távozunk az orvostól.

Beszéljünk nyíltan a hallásról! Audiováry Hallásgondozó

DE, van olyan eset is, amikor más áll a hallásromlás hátterében! Ilyenkor alapos és részletes hallásvizsgálat szükséges! A vizsgálat során pedig kiderül, hogy pontosan a fül melyik részét érinti a probléma. Az eredmények alapján a szakorvos javaslatot tesz az esetleges további lépésekhez. A részletes vizsgálattal nemcsak a hallásunkat térképezzük fel, hanem teljes képet kapunk a fülünk jelenlegi állapotáról is.

Térjen be hozzánk, hogy szakembereink teljeskörű hallásvizsgálat után, átfogó képet adjanak füléről, hallásáról. Nem mindegy, hogy az eredmény mi. Ép hallás? Esetleg vezetéses, kevert vagy idegi jellegű halláscsökkenés? Kövesse oldalunkat továbbra is, ahol következő cikkeinkben további információkat kaphat a halláscsökkenés fajtáíról.

Szeretettel várjuk Önöket Budapesten és vidéken hat szaküzletünk egyikébe.

Írta: Gazdag Gábor
Lektorálta: Dr Gaál Andrea