Haladj a korral!

Okos telefonhoz okos hallókészülék!

Manapság, már nem lehet elmenni a technika fejlődése mellett! Mindenhol azt halljuk, hogy „okos-okos-okos.”, mindent okosítanak. A telefont, a Tv-t, az órát és természetesen a hallókészüléket is. A hallókészülék fejlesztők számára mindig is az volt a legnagyobb kihívás, hogy a lehető legtermészetesebb hangzást érjék el. A Resound okos hallókészülék használói számára ez már egy megvalósított tény, hiszen a legtöbb zajos környezetben megbirkóznak a hangok kavalkádjával.

Resound okos hallókészülékek az Audiováry Hallásgondozónál: www.audiovary.hu

A fejlett mikrofonrendszer segítségével a készülék külön tudja választani a különböző zajokat és a beszédhangokat. Lehetővé teszi, hogy többféle zajjal terhelt környezetben (például az utcán sétálva a forgalom zaja mellett, vagy egy telt házas étteremben a tányércsörgések mellett) is kiválóan halljuk a beszédet. A készülék modern technológiája felismeri a különböző hangokat, azonosítja őket, a megfelelő beszédhangokat hallhatóvá teszi, a zajokat pedig halkítja. Ezáltal a hallás tiszta és természetes élményt nyújt.

Az okos hallókészülék képes alkalmazkodni használójához. A kis számítógép a fülünkben figyeli, hogy milyen hangkörnyezetben mozgunk és automatikusan kiválasztja a legmegfelelőbb akusztikai beállítást (utcai környezet, csendes környezet, zene, televízió, társasági beszélgetés… stb). Szinte nem is kell a készülékhez nyúlni, mégis a lehető legjobb hallást érjük el vele. Természetesen, ha szeretnénk saját magunk testre szabni a hangokat, akkor arra is van lehetőség.

A jelenlegi csúcs hallókészülékek képesek okos telefonnal kommunikálni, egy applikáció segítségével bármikor tudunk állítani rajtuk. Akár a hangerőn, a hangszínen, a zajszűrésen, és a programokon is. Az alkalmazás segítségével látjuk az elem töltöttségi szintjét, illetve a hallókészülékre csatlakoztatott egyéb rendszerkiegészítők állapotát is. Sőt mindezt már okos óráról is meg tudjuk tenni. Telefonunkra csatlakoztatva a helymeghatározás segítségével különböző beállításokat tudunk kialakítani, például: munkahelyi vagy otthoni hangkörnyezet. A telefon érzékeli, ha haza vagy a munkahelyünkre érünk, a hallókészülék pedig automatikusan aktiválja az ahhoz csatolt beállításokat. A helymeghatározás funkció segítségével fel tudjuk térképezni a hallókészülék pontos helyzetét is.

Ezek a fejlett kis „gépek” a fülünkben, nemcsak hallókészülékként, hanem sztereó fejhallgatóként is működnek, hiszen Bluetooth kapcsolattal csatlakozni tudnak egyéb média eszközökhöz, amik segítenek elérni a tökéletesebb hallásélményt. Tulajdonképpen a modern technika segítségével bármilyen hangot át tudunk játszani a hallókészülékünkbe, legyen az: televízió, rádió, autórádió, telefon, színházi közvetítés, előadás, navigációs rendszer.

Szakembereink Budapesten és vidéken, hat helyszínen állnak rendelkezésükre, lehetőséget nyújtva a fent bemutatott csúcskategóriás Resound hallókészülékek kipróbálására, tesztelésére. Térjen be hozzánk egy alapos fül- és hallásvizsgálatra, hogy átfogó képet kaphasson fülének, hallásának teljes állapotáról.

Szeretettel várjuk Önöket halláscentrumainkban!